Valentino Uomo

VALENTINO UOMO

 

ZABORAVLJENA ELEGANCIJA:

On je elegantan. Njegov ponos i staloženost naglašavaju njegovu suptilnu prirodu buntovnika. Valentino muškarac, kako su ga zamislili Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccoli, je žustar i zamišljen: vrlo prirodno i opušteno, bez poziranja, nosi odelo i kravatu. Njegova zaboravnost ga čini elegantnim zato što je to u stvari realnost bazirana na njegovom stavu. On je ubedjen da inovacija potiče od tradicije i da je autentičnost vrlina. On ceni stručnost, jasnoću i jednostavnost: zapaža detalje tek izbliza. Suptilnost je njegov znak raspoznavanja. On nije nostalgičan: živi u sada šnjosti, potpuno svestan prošlosti. Njegov stil je sinteza kontrasta i vanvremenske modernosti.

 

RIM:

 

Rim je odabrano mesto gde zaboravljena elegancija postaje kvalitet života. Prošlost i sadašnjost izmešane u monumentalnom gradu i filtrirane u očima modernog besposličara. Rim statua, palata, ruševina, legendarnih stepenica i fontana, vidjen je na novi način: kao Holivud na Tibru, noćni grad poznat po „bon viveur“ i „dolce vita“, po paparacima i slavnim filmskim studijima.

 

LIČNI PARFEM:

 

Kako bi „obukao“ tako definisanu i kompletnu ličnost, parfimer Oliver Polge je zamislio miris pun istorije: klasičan i briljantan, sa akordima kji na osobi koja ih nosi, putuje kroz vreme. On je subtilan, lagan, samo sa potpisom, koji se kao i na Valentino odeći, vidi samo izbliza: to je upečatljiva italijanska mešavina sačinjena od pažljivo biranih sastojaka. Valentino Uomo se uzdigao iz čiste elegancije citrusnih nota bergamota i njegovih iznenadjujućih začinskih tonova. Sa jedva malim dodirom mirte, otvaraju se nove oštre note kafe i tonovi djanduja krema. Postojan je zahvaljujući mošusnim tonovima bele kože koja potiče od njegovog veličanstva kedra. Klasični akordi, nežni drvenkasti, sa dodirom maglovitosti koja remeti ravnotežu, su odlika nepogrešivog stila, olifaktornog ekvivalent elegantne diskrecije monograma utisnutog na skrovito mesto na odeći.

 

VALENTINO-PACKSHOT FOND BLANC-LR