Paco Rabanne Olympéa

Moderna Kleopatra

Arhitekta po profesiji, dizajner iz strasti, i tvorac parfema , Paco Rabanne je uvek bio sinonim za smelost i moderno.  Njegova vizija je žena sa duhom vremena. Njegovo obeležje je radikalna, senzualna moda koja ruši sve standarde i jednoličnost. To je moda gde su umetnost,  umetnički rad i smelost ujedinjeni u potpunoj fuziji.  Paco Rabanne je razvio tu sposobnost kako bi  otkrio Zeitgeist u njegovom jedinstvenom vizuelnom i kulturnom identitetu. Stil Paco Rabanne-a ističe, uznemirava, protresa stvari ali nikada ne shvata sebe previše ozbiljno.

Još od parfema  Calandre iz 1969., inovativni parfemi brenda Paco Rabanne su pratili muškarce i žene kroz njihove fantazije. Ikonički parfemi, koji su odražavali drskost, ultra-savremeni stil života: Black XS and Black XS for Her za ultimativni duh rok zvezda; 1 Million and Lady Million kao simbol divnog života uz pomoć pucketanja prstima ; Invictus, koji se pojavio 2013. kao simbol pobedničke fantazije.

2015. godina je vreme da Paco Rabanne stvori novu priču. Šta ako je apsolutna fantazija svih žena da bude jedna jedina? Jedna izabrana među svim drugim, jedna koja prevazilazi obične smrtnike svojom smelošću i uspehom? Duž njenog puta, sigurnost je slomljena, trivijalnost razbijena.  Ona nije morala da bira između lepote i  inteligencije, koje bi je učinile jedinstvenom. Za nju, slava je urođena.  Sa parfemom Olympéa, Paco Rabanne piše novo poglavlje. Ona je jako ženstvena. Veran svojim inovativnim vrednostima, gde provokacija odražava duh vremena, Paco Rabanne je zamislio jedinstvenu  smelu i odvažnu senzualnost kojoj niko i ništa ne može odoleti.  Ova moderna Kleopatra je kraljica svih kraljica, žena svih pobeda, apsolutna ikona. Obdarena neizmernom snagom, ona bira svog heroja na stepenicama Olimpa. Boginja, ali žena pre svega. Božanstvena žena…

PARFEM

Parfem Olympéa predstavlja jedinstvenu olifaktornu avanturu, na raskrsnici gde se susreću  senzualnost akorda soli,  vanile i svežina cvetnih nota. Odiše svežim orijentalnim tonovima gde zelena mandarina budi čula, pojačana cvetnim i vodenastim tonovima cveta đumbira i posebne vrste jasmina koji raste u vodi. Primamljivi, odvažni i apsolutno prirodni tonovi. Senzualni akordi vanile i soli daju zavodljiv magnetizam, koji je pojačan akordima sandalovine i ćilibara.  Taj moćni miris i jedinstveni balans akorda čine pravi Paco Rabanne potpis. Za ovu kreaciju,  Paco Rabanne se oslonio na talente IFF-a (International Flavors & Fragrances Inc. je vodeća kompanija u kreiranju ukusa i parfema koji se koriste za širok spektar proizvoda) Loc Dong, Anne Flipo i Dominique Ropion. Bila je to francuska premijera za Loc-a, „parfimerdžiju“ koji godinama živi u Njujorku. Bilo je potrebno više od dve godine kako bi se kreirao ovaj zavodljiv i originalni dualitet. “Početni koncept je vrlo brzo nastao. Sa Paco Rabanne timom, odmah smo počeli da tragamo za aquatic notama“, kaže Loc. „U području Vijetnama, gde sam rođen,  so se skuplja kroz isparavanje morske vode. So mi se javila na samom početku kao bitan sastojak, i kao simbol svežine za parfem Olympéa. Za cvetne tonove  ženstvenu stranu, predložio sam da se pre svega radi sa jasminom koji raste u vodi. Takav cvet jasmina je oslobođen zemljanih nota što pojačava miris cveta. Kada kreiram parfem, volim da se igram tako što suprotstavljam univerzume, kao  yin i yang. Kako bi dobio balans, zaokružio sam parfem uz pomoć vrlo senzualne vanile.“

Paco Rabanne je izabrao Lumu, dvadestjednogodišnju brazilsku manekenku kako bi uobličio svoju boginju heroinu. Ona predstavlja modernu senzualnost, virtuelnu natprirodnu lepotu i nežnu ličnost, koja se savršeno uklapa u vrednosti Paco Rabanne brenda.

Luma stoji nasuprot jakog muškarca  Nick Youngquest-a, Invistus heroja, svesna svoje moći i šarma. Oni upotpunjuju jedno drugo. Oni su intelektualno i psihički dva lica iste fantazije, a to je pobeda.  Novi legendarni par je rođen. Niko im ne može odoleti.

 

o.32028o.32027